1. When computing effect size, the sample size is ________.
Answer
Correct Answer:
Never taken into account
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
2. To conduct a test of hypothesis with a small sample, we make an assumption that __________.
Answer
Correct Answer:
The population is normally distributed
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
3. The t test for independent means is used when each group is tested ____________.
Answer
Correct Answer:
Only once
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
4. The rejection of a true null hypothesis is called a ______________ error.
Answer
Correct Answer:
Type I
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
5. For a fixed sample size, the lower we set α, the higher is the ___________.
Answer
Correct Answer:
β
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
6. If calculated required sample size is a non integer value, we should always _____ calculated value.
Answer
Correct Answer:
Round up
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
7. In the t test for independent groups, ____.
Answer
Correct Answer:
We estimate
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
8. The critical value for a hypothesis test _______.
Answer
Correct Answer:
The significance level and determines the boundary for the rejection region.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
9. The hypothesis statement h: μ < 60 is an example of a(an) ________ hypothesis.
Answer
Correct Answer:
Alternative hypothesis
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
10. The test statistic calculated by the statistical procedure selected is known as the ___________.
Answer
Correct Answer:
Obtained value
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
11. The sample mean is _____ the confidence interval.
Answer
Correct Answer:
In the center of
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
12. When using student's t to compute an interval estimate, ___________.
Answer
Correct Answer:
We assume the samples are collected from normally distributed populations
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
13. The size of the sampling error is ________.
Answer
Correct Answer:
Inversely related to the sample size
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
14. A(n) ____________ difference is due to some systematic influence and not due to chance.
Answer
Correct Answer:
Significant
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
15. Decreasing the alpha level from α = .05 to α = .01 ____.
Answer
Correct Answer:
Decreases the probability of a Type I error
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
16. A Type I error occurs when: (Hint: When we use test statistics to tell us about the true state of the world, we’re trying to see whether there is an effect in our population.)
Answer
Correct Answer:
We conclude that there is an effect in the population when in fact there is not.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
17. What is p the probability if the null hypothesis were true? (Hint: NHST relies on fitting a ‘model’ to the data and then evaluating the probability of this ‘model’ given the assumption that no effect exists.)
Answer
Correct Answer:
P is the probability of observing a test statistic at least as big as the one we have if there were no effects in the population (i.e., the null hypothesis were true).
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
18. If my null hypothesis is ‘Dutch people do not differ from English people in height’, what is my alternative hypothesis?
Answer
Correct Answer:
All of the statements are plausible alternative hypotheses.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
19. If my experimental hypothesis were ‘Eating cheese before bed affects the number of nightmares you have’, what would the null hypothesis be?
Answer
Correct Answer:
The number of nightmares you have is not affected by eating cheese before bed.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
20. ‘Children can learn a second language faster before the age of 7’. Is this statement:
Answer
Correct Answer:
A one-tailed hypothesis
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one