Biological Engineering MCQ
1. What does Medical Imaging allow for?
Answer
Correct Answer:
Identify abnormalities
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
2. What is a disease?
Answer
Correct Answer:
A particular abnormal condition that negatively affects the structure or function of all or part of an organism
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
3. What is Physiology the scientific study of?
Answer
Correct Answer:
Functions and mechanisms in a living system
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
4. What is Medical Imaging used for?
Answer
Correct Answer:
Clinical analysis and medical intervention
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
5. What is an artificial device that replaces a missing body part called?
Answer
Correct Answer:
Prosthesis
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
6. What is a Rapid Diagnostic Test?
Answer
Correct Answer:
A medical diagnostic test that is quick and easy to perform.
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
7. What is the purpose of Medical Imaging?
Answer
Correct Answer:
Clinical analysis and medical intervention
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
8. What is Bioinformatics?
Answer
Correct Answer:
An interdisciplinary field that develops methods and software tools for understanding biological data
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
9. What is Biological engineering?
Answer
Correct Answer:
Application of principles of biology and the tools of engineering to create usable, tangible, economically-viable products
Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one
Biological Engineering MCQs | Topic-wise