MCQs > Engineering & Manufacturing > Wireless Communication MCQs > Basic Wireless Communication MCQs

Basic Wireless Communication MCQ

1. Wireless network standards operate at ________.

Answer

Correct Answer: The data link layer.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

2. Wireless access points typically link wireless clients to ________.

Answer

Correct Answer: Servers on the wired network

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

3. Wireless communication is started in

Answer

Correct Answer: 1895.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

4. Term that is used for stationary or mobile wireless station and also have optional central base station is called

Answer

Correct Answer: Access point.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

5. . In wireless LAN, there are many hidden stations so we cannot detect the

Answer

Correct Answer: Collision.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

6. Specifications for a wireless LAN are called

Answer

Correct Answer: IEEE 802.11.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

7. Wireless LANs implement security measures in the

Answer

Correct Answer: Data Link Layers.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

8. Which mode is used for installing networks in wireless communication device characteristics?

Answer

Correct Answer: Fixed and wired.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

9. A antenna which attempts to direct all its energy in a particular direction is called as a .............

Answer

Correct Answer: Directional Antenna

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

10. ..................... are typically characterized by very small cells, especially in densely populated areas.

Answer

Correct Answer: 2.5G system.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

11. The basic GSM is based on ____________________ traffic channels.

Answer

Correct Answer: connection oriented.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

12. State whether True of False. i) In GSM only TDMA is used. ii) There is zero inter-channel interference in CDMA.

Answer

Correct Answer: False, False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

13. . In ................ multiple access is achieved by allocating different time slots for the different users.

Answer

Correct Answer: TDMA

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

14. In .............. Frequency Spectrum is divided into smaller spectra and is allocated to each user.

Answer

Correct Answer: FDMA

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

15. Fading of the received radio signals in a mobile communication environment occurs because of .....

Answer

Correct Answer: Multipath Propagation

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

16. Which of the following is/are the main part(s) of basic cellular system.

Answer

Correct Answer: All of the above

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one