MCQs > Website Designing & Development > Web Development MCQs > Basic Web Development MCQs

Basic Web Development MCQ

1. A client-side image map is placed with the ____ tags.

Answer

Correct Answer:

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

2. A popular tool for creating mobile web applications is _____.

Answer

Correct Answer: JQuery Mobile

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

3. An external style sheet uses the _____ file extension.

Answer

Correct Answer: Css

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

4. Use the ___________________ property to resize or scale the background image.

Answer

Correct Answer: Background-size

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

5. Use the ________________ property to configure rounded corners with css.

Answer

Correct Answer: Border-radius.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

6. A webpage can be created using web development software such as ____.

Answer

Correct Answer: Dreamweaver

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

7. Use the _______ attribute on a video element to display user controls for the video player.

Answer

Correct Answer: Controls

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

8. An applet is displayed as an embedded object on your web page in an applet ____.

Answer

Correct Answer: Window

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

9. Web pages are viewed using a web ____.

Answer

Correct Answer: Browser

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

10. The ______ element is used to mark general text-level content.

Answer

Correct Answer: Span

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

11. The ____ attribute creates blank space between the div element and elements nested inside it.

Answer

Correct Answer: Padding.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

12. A layout for a mobile device is typically based on a _____ grid.

Answer

Correct Answer: 1-column

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

13. Each codec is stored within a file called a(n) ____ file.

Answer

Correct Answer: Container

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

14. Selectors can be based on ____.

Answer

Correct Answer: All of these

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

15. A(n) ____ composition is smaller than a wav or an mp3 file, but cannot include speech.

Answer

Correct Answer: MIDI

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

16. A ________ is an attribute or characteristic of an object.

Answer

Correct Answer: Property

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

17. To define a default field value, add the attribute ____.

Answer

Correct Answer: Value="Value"

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

18. Use the ________ element to associate javascript with a web page.

Answer

Correct Answer: Script

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

19. The table element’s __________ attribute is valid when using html5 syntax.

Answer

Correct Answer: Cellspacing

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

20. ___________ is appropriate for a large to enterprise website.

Answer

Correct Answer: Dedicated Hosting

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one