MCQs > Finance & Management > Financial Analysis MCQs > Basic Financial Analysis MCQs

Basic Financial Analysis MCQ

1. Routine requests should begin with ________.

Answer

Correct Answer: A clear statement of your request

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

2. Routine replies and positive messages should close with ________.

Answer

Correct Answer: Information highlighting a benefit to the audience

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

3. The size of the sampling error is ________.

Answer

Correct Answer: All of these

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

4. Which of the following is a flaw with financial analysis?

Answer

Correct Answer: Changes in accounting policy can drastically affect the results of a ratio, making comparison analysis difficult

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

5.

Which of the following are traded in the capital markets?

Answer

Correct Answer: All of the above

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

6.

Firm A has a Return on Equity (ROE) equal to 24%, while firm B has a ROE of 15% during the same year. Both firms have a total debt ratio (D/V) equal to 0.8. Firm A has an asset turnover ratio of 0.9, while firm B has an asset turnover ratio equal to 0.4. From this, it can be assessed that ______.

Answer

Correct Answer: Firm B has a higher profit margin than firm A

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

7.

Insider trading _____.

Answer

Correct Answer: is not legal under any circumstances

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

8.

Which ratio would you use to assess a company's ability to pay bills?

 

Answer

Correct Answer: Current ratio

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

9.

Government mandated requirements, such as installing pollution control equipment ______.

 

Answer

Correct Answer: may reduce a company's earnings but are considered a necessary social responsibility for the firm

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

10.

In 2002, the US passed the Sarbanes-Oxley law which ____.

Answer

Correct Answer: was developed in response to the accounting scandals at Enron, Tyco, WorldCom and others

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

11.

What is the purpose of measuring profitability?

Answer

Correct Answer: To measure a company's ability to earn a profit and continue to grow in the short-term and long-term

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

12.

What does the Weighted Average Cost of Capital (WACC) calculate?

Answer

Correct Answer: Discount rate

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

13.

When a company files a statement of their financial plans for the next two years with the SEC,  it is called a ______.

Answer

Correct Answer: Statement of intent

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

14.

Which is/are the primary financial statements used to measure solvency?

Answer

Correct Answer: Balance Sheet

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

15.

What is the purpose of measuring liquidity?

Answer

Correct Answer: To measure a firm's ability to remain cash flow positive and meet its short-term obligations

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

16.

Asset Turnover is defined as ______.

Answer

Correct Answer: Sales/Assets

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

17.

Which of the following is not a fundamental of accounting?

Answer

Correct Answer: Magnitude

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

18.

Pro forma statements are _______ statements.

Answer

Correct Answer: projected

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

19.

Planning for future growth is called ________.

Answer

Correct Answer: financial forecasting

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

20.

Retained earnings will change over time because of several factors. Which of the following factors would lead to an increase in the Retained Earnings?

Answer

Correct Answer: Net income

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

21.

What is the purpose of measuring stability?

Answer

Correct Answer: To determine the firm's ability to stay in business in the long run

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

22.

Which cash collection technique is the most cost-effective for companies with many locations?

Answer

Correct Answer: Lockbox system

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

23.

How does Cash Flow Return on Investment differ from most financial ratios?

Answer

Correct Answer: It assumes the stock market sets prices based on cash flow, not profitability

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

24.

What is the DuPont analysis?

Answer

Correct Answer: Breaks Return on Equity into 3 pieces: Operating Efficiency, Asset Use Efficiency, Financial Leverage

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

25.

The three sections of a Statement of Cash Flows are _____.

Answer

Correct Answer: Operating, investing, financing

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

26.

What type of analysis will describe how changes in volume affect costs and profits?

Answer

Correct Answer: Break even analysis

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

27.

Which security makes up the majority of external financing for corporations?

Answer

Correct Answer: Common stock

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

28.

How often can a company change its inventory valuation methodology and still be compliant with GAAP?

Answer

Correct Answer: Once per year, but not every year

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

29.

Which financial statement best allows a firm to assess its ability to pay dividends?

Answer

Correct Answer: Income Statement

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

30.

What is the formula for Return on Investor Capital?

Answer

Correct Answer: ROIC = (NetOperatingProfitLessAdjustedTaxes) / (InvestedCapital)

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

31.

Which of the following is not an area which is assessed by financial analysis?

Answer

Correct Answer: Adequate Cash balances

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

32.

If two companies have equal risk, which one will have the higher stoack price?

Answer

Correct Answer: All of the above

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

33.

Which of the following does the cash flow cycle measure?

Answer

Correct Answer: The time between purchase of raw materials and collection of cash

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

34.

Which of the following inventory methods will always produce the same results under both a periodic and a perpetual system?

Answer

Correct Answer: FIFO

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

35.

Which item swould be accounted for as an expense?

Answer

Correct Answer: Payment of the current period's rent

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

36.

If a firm has $100 in inventories, a current ratio equal to 1.2, and a quick ratio equal to 1.1, what is the firm's Net Working Capital?

Answer

Correct Answer: $200

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

37.

Which is an example of a variable cost?

Answer

Correct Answer: Raw material

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

38.

Which of the following is not a financial intermediary?

Answer

Correct Answer: Pension funds

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

39.

Rate of profit (r) is defined as ______.

Answer

Correct Answer: r=(surplus-value)/(capital invested)

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

40.

A company wants to increase its current ratio. Which of the following would help the most?

Answer

Correct Answer: Borrowing a long term loan
Using cash to pay down accounts payable

Note: This question has more than 1 correct answers

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

41.

Which short-term financing rate always requires the use of international data?

Answer

Correct Answer: LIBOR

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

42.

Gerald's had opening total stockholders' equity of $160,000. During the year, total assets increased by $240,000 and total liabilities increased by $120,000. Their net income was $180,000. No additional investments were made. However, some amount was paid as dividend during the year. What was the amount of the dividend paid?

Answer

Correct Answer: $60,000

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

43.

Which of the following would not be included in a balance sheet?

Answer

Correct Answer: Sales

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

44.

What does Return on Assets indicate?

Answer

Correct Answer: How profitable a company is before leverage

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

45.

Which is a characteristic of an efficient market?

Answer

Correct Answer: Prices adjust rapidly to new information

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

46.

What does CAPM stand for?

Answer

Correct Answer: Capital Asset Pricing Model

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

47.

Which of the following is considered a profitability measure?

Answer

Correct Answer: Return on Assets

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

48.

What is meant by "the goal of the corporation is to maximize shareholder wealth"?

Answer

Correct Answer: Achieve the highest possible value for the firm

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

49.

Which of the following types of firms may operate with high operating leverage?

Answer

Correct Answer: An auto manufacturing facility

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

50.

The accounting scandals of recent years ______.

Answer

Correct Answer: were a complete surprise to analysts who followed the stocks of the companies involved as they were issuing positive recommendations of the securities to their clients

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

51.

Which of the following is an example of an area of business where use of "questionable" ethics is considered a necessity?

Answer

Correct Answer: None of the statements above is correct

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

52.

CAPM formula calculates which of the following?

Answer

Correct Answer: Expected return on equity

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

53.

Accounting scandals of the past 5 years ______.

Answer

Correct Answer: All of the above are true

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

54.

Which of the following equations properly represents a derivation of the fundamental accounting equation?

Answer

Correct Answer: Assets - liabilities = owner's equity

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

55.

What is financial analysis?

Answer

Correct Answer: Comparing ratios using numbers from the income statement and balance sheet
Determining a company's financing needs

Note: This question has more than 1 correct answers

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

56.

An inventory pricing procedure in which the oldest costs incurred rarely have an effect on the final inventory valuation is ________.

Answer

Correct Answer: FIFO

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

57.

In breakeven analysis, if fixed costs rise, then the breakeven point will __________.

Answer

Correct Answer: rise

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

58.

What is one caveat when calculating ROA and comparing to other companies?

Answer

Correct Answer: Carrying value of assets may be valued differently (historical, market) by different companies

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

59.

If a company using financing has a 60% chance of a $75,000 return under normal conditions but a 40% chance of a $20,000 return when money is tight and borrowing costs are higher, what is the expected return for this firm ?

Answer

Correct Answer: $53,000

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

60.

Which report does a publicly traded company file quarterly with the SEC?

Answer

Correct Answer: 10Q

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

61.

What is operating leverage defined as?

Answer

Correct Answer: Extent to which fixed costs are utilized

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

62.

Which is the primary financial statement used to measure profitability?

Answer

Correct Answer: Income Statement

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

63.

What is historical value?

Answer

Correct Answer: The original cost or price paid for an asset

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

64.

Which of the following transactions would have no impact on the stockholder's equity?

Answer

Correct Answer: Purchase of land from the proceeds of a bank loan

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

65.

With which of the following regulatory bodies would a publicly traded company be much more involved than a private company would be?

Answer

Correct Answer: SEC

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

66.

Financial managers use the _____________ to plan for monthly financing needs.

Answer

Correct Answer: cash budget

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

67.

If a company has a high P/E ratio relative to it's competitors ____.

Answer

Correct Answer: it is expected to grow more rapidly

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

68.

Which of the following is not a part of cost of goods sold?

Answer

Correct Answer: Capital

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

69.

What does the Price to Earnings (P/E) ratio demonstrate?

Answer

Correct Answer: A company's stock price relative to its earnings. Higher growth companies have higher P/E ratios

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

70.

Which of the following is a flaw with financial analysis?

Answer

Correct Answer: One ratio alone does not tell much about the entire financial situation of a company

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

71.

Why do you not subtract interest expense from operating profit when calculating Return on Investment Capital?

Answer

Correct Answer: Denominator includes debt capital

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

72.

By doing/issuing which of the following could a company raise short-term funds by selling receivables?

Answer

Correct Answer: By pledging inventory

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

73.

How does Gross Income differ from Net Income?

Answer

Correct Answer: Gross Income measures profitability before operating expenses, whereas Net Income is calculated after all operating expenses

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

74.

To measure a firm's solvency as completely as possible, we need to consider ______.

Answer

Correct Answer: the firm's leverage and its ability to make interest payments on its long-term debt

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

75.

Operating Efficiency is defined as ______.

Answer

Correct Answer: Net Income/Sales

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

76.

Why would a company calculate their Risk Adjusted Return on Capital?

Answer

Correct Answer: Gives companies the ability to allocate capital in the optimal structure

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

77.

Return on Assets is defined as _______.

Answer

Correct Answer: Net Income/Total Assets

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

78. Deviations from Purchasing Power Parity (PPP) disappear quickly such that the real exchange rate is one most of the time.

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

79. A firm should not hedge its short-term (up to 1 year) foreign currency exposure since exchange rates are unpredictable in the short run.

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

80. The profitability of a vacation resort in Hawaii that does all its transactions in USD cannot be exposed to fluctuations of the USD against other currencies.

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

81. Under U.S GAAP, where is the dividend received so it will be presented in the cash flow statement?

Answer

Correct Answer: Operating activities

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

82. B&A Company has an EBIT of $20 million and faces a tax rate of 40% and an interest rate of 6%. What are B&A's Earnings?

Answer

Correct Answer: At least $12 million

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

83. When using NPV the discount rate should take into account:

Answer

Correct Answer: The risk of the relative project

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

84. When discussing the NPV of a start-up company in addition to considering the cost of capital its important to consider this concept to properly discount cash flows?

Answer

Correct Answer: Likelihood of failure

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

85. Which of the following indicates off-balance-sheet activities of a bank?

Answer

Correct Answer: Loan sales

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

86. True or False? APR is always less than or equal to EAR.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

87. What type of asset is 'Stock' classified as?

Answer

Correct Answer: Financial assets

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

88. What is the relative measure of variation in Risk Theory?

Answer

Correct Answer: Coefficient of Variation

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

89. What does the market risk premium indicate?

Answer

Correct Answer: Degree of risk aversion felt by investor

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

90. In the American tax system, what is total Effective Tax Rate (TETR)? (Tf=federal tax, Ts=state tax)

Answer

Correct Answer: Tf+Ts(1-Tf)

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

91. A company has a high quality of earnings, when it has ....

Answer

Correct Answer: High cash flow in comparison with reported net income

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

92. Which of these is an example of an amortized bond?

Answer

Correct Answer: 30 Year Mortgage

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

93. A method to represent an unknown variable in a financial plan is known as a:

Answer

Correct Answer: Plug

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

94. A firm faces leverage both explicitly and implicitly. Which of the following is a type of leverage?

Answer

Correct Answer: Purchases of expensive equipment for production

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

95. Which of the following best describes period expense?

Answer

Correct Answer: Cost of selling and admin activities

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

96. When valuing a start-up with limited funding these types of ratios are most important

Answer

Correct Answer: Liquidity

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

97. Which valuation method is suitable to use when a company's leverage structure is constantly changing over time?

Answer

Correct Answer: Adjusted Present Value

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

98. Accounting Profit and Economic Profit differ most in their attention to:

Answer

Correct Answer: Opportunity Cost

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

99. What is the main financial disadvantage of a C-Corp?

Answer

Correct Answer: Double taxation on earnings

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

100. When comparing mutually exclusive projects to undertake which methodology is most appropriate?

Answer

Correct Answer: NPV

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

101. Which one of the following best describes the Cost of Capital?

Answer

Correct Answer: The required return on a company's outstanding securities

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

102. When creating projections over a long period of time it is important to assume

Answer

Correct Answer: Growth rates will stabilize

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

103. The efficient market hypothesis is true in all cases

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

104. True or False? Equity is historically much riskier than debt.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

105. True or False: It is the job of auditors to comment on the capabilities of management and governance

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

106. The appropriate objective of an enterprise is

Answer

Correct Answer: Maximisation of owners wealth

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

107. What is an equity security that has some of the characteristics of debt?

Answer

Correct Answer: Preferred Stock

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

108. Why is cost allocation necessary?

Answer

Correct Answer: Different products or services often share common resources

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

109. What is a corporation's taxable income?

Answer

Correct Answer: EBT

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

110. The standard model for valuing a company based on it's dividends is called?

Answer

Correct Answer: Dividend Discount Model

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

111. What is the other name for Earnings before interest and taxes?

Answer

Correct Answer: Operating Profit

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

112. Which process shows an internal detailed plan of the use of financial and operating resources over a specific period of time?

Answer

Correct Answer: Budgeting

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

113. A bond covenant is a:

Answer

Correct Answer: Contract outlining rights and responsibilities of the involved parties

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

114. The term "fund" as in Mutual Fund suggests

Answer

Correct Answer: Intermingling of multiple investors money in a single vehicle

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

115. Regarding dividend payments: common stock and preferred stock differ in which way most importantly?

Answer

Correct Answer: Seniority of dividends

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

116. A creditor whose claim is specifically designed as ranking below the claims of other creditors in the company is called a:

Answer

Correct Answer: Subordinate creditor

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

117. Which of the following is not a quality of accounting information?

Answer

Correct Answer: None of the Above

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

118. Banks relative to most other types of companies are more likely to have more

Answer

Correct Answer: Current Assets

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

119. In the case of conflict, why is the NPV method preferred over IRR?

Answer

Correct Answer: IRR is not always a reliable method especially with a mixture of positive and negative cash flows.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

120. Which costing method allocates overhead cost to a product using activities required to produce the product?

Answer

Correct Answer: Activity based costing

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

121. What is a leveraged buyout?

Answer

Correct Answer: The acquisition of a business by investors using a high percentage of debt carried by the business itself

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

122. If a company faces a 15% increase in production while production costs increase 35% it is most likely experiencing:

Answer

Correct Answer: Diseconomies of Scale

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

123. __________ a snapshot of the financial condition of the firm at a particular time.

Answer

Correct Answer: The balance sheet provides

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

124. How does Capital Asset Pricing Model (CAPM) help?

Answer

Correct Answer: It attempts to explain how stock prices are set in the market

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

125. An "acid test" measures the ability of a company to use its ______ to extinguish or retire its current liabilities immediately.

Answer

Correct Answer: near cash

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

126. The cash conversion cycle (CCC) measures

Answer

Correct Answer: how long a firm will be deprived of cash if it increases its investment in resources in order to expand customer sales. It is thus a measure of the liquidity risk entailed by growth

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

127. Company A is incorporated in the US and operates in the US only. Calculate the corporate tax on EBT of $57,000 for 2012, assuming no tax reduction practices and 40% tax rate.

Answer

Correct Answer: $22,800

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

128. True or False? Retained earnings are largely the same as paid-in capital

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

129. What is net working capital?

Answer

Correct Answer: Current assets - current liabilities

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

130. Palo Alto Industries has a debt-to-equity ratio of 1.6 compared with the industry average of 1.4. This means that the company

Answer

Correct Answer: has greater than average financial risk when compared to other firms in its industry.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

131. Among other responsibilities The Federal Reserve is the lender of last resort

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

132. True or False? At the half-way time of mortgage period, the remaining balance is half of the original loan amount.

Answer

Correct Answer: False

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

133. The accounting term for a company to continue functioning into the foreseeable future is

Answer

Correct Answer: Going Concern

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

134. The recorded value of the shareholders equity on the balance sheet reflects:

Answer

Correct Answer: Net worth

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

135. The interest on government bonds (treasuries, t-bills etc) are typically considered:

Answer

Correct Answer: Risk free lending rate

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

136. The process of testing the impact on the results of an analysis from changes of one or more of the input variables is called:

Answer

Correct Answer: A sensitivity analysis

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

137. True or False? Depreciation is not affected by how an asset purchase is financed.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

138. In the US most companies follow which accounting standard?

Answer

Correct Answer: GAAP

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

139. __________ of the profitability of the firm over a period of time such as a year

Answer

Correct Answer: The income statement is a summary

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

140. What is a bond?

Answer

Correct Answer: A certificate of debt.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

141. What are the three financial statements that are used for business analysis?

Answer

Correct Answer: All of these

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

142. Ratio Interpretation : High EPS , high book value & high Dividend pay out per share represents

Answer

Correct Answer: Good company grows in better both - eligible Investment & Investor friendly

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

143. Basic principle for Financial Analysis

Answer

Correct Answer: The process of evaluating businesses, projects, budgets and other finance-related entities to determine their suitability for investment. Typically, financial analysis is used to analyze whether an entity is stable, solvent, liquid, or profitable enough t

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

144. Which of the following is an example of fixed income security?

Answer

Correct Answer: Bonds

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

145. __________ of the cash flow generated by the firm's operations, investments and financial activities.

Answer

Correct Answer: The statement of cash flows is a report

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

146. What do you call the discount rate that equates the cash inflows and cash outflows of an investment project, resulting in a net present value of zero?

Answer

Correct Answer: Internal Rate of Return

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

147. What is a Buy Back?

Answer

Correct Answer: Buying back of stocks or bonds by the issuing company.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

148. What is capital?

Answer

Correct Answer: Any assets ready to be used in the production of new assets .

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

149. True or False The purpose of auditing financial statements is to form a view that the information presented is an accurate general view of the financial situation of a company at a given date.

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

150. True or False: Projections and Simulators (Monte Carlo etc) are only as good as their assumptions

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

151. Which technique is used to find volume of sales at which a company just covers the total cost?

Answer

Correct Answer: Breakeven-point analysis

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

152. What is the difference between APR and EAR?

Answer

Correct Answer: APR is annual rate and EAR is effective rate after compounding

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

153. What is Arbitrage?

Answer

Correct Answer: Buying something of value and the selling it for a higher price at another Exchange

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

154. Fiduciary duty effectively requires all financial organizations and people to act in the best interests of their client

Answer

Correct Answer: True

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

155. What does the Beta Coefficient of a stock indicate?

Answer

Correct Answer: A stock’s volatility in relation to the overall market

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

156. What does a Bear Market mean?

Answer

Correct Answer: A market characterized by falling prices for securities.

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

157. The minimum rate of return that capital investment projects have to meet, usually based on the cost of capital, is known as the:

Answer

Correct Answer: Cutoff rate

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one

158. Assets that that can be converted into cash quickly are considered:

Answer

Correct Answer: Liquid

Note: This Question is unanswered, help us to find answer for this one